top of page

Всеукраїнська акція протесту Профспілок


7 жовтня - у Всесвітній день дій за гідну працю у м. Києві тисячі спілчан з усієї України вийшли на протест проти політики влади щодо утискання прав та гарантій людей праці. Спілчани продемонстрували свою солідарність і заявили про свої трудові права на працю, гідні умови життя, гідну заробітну плату і безпечні умови на робочих місцях.


Профспілка працівників освіти і науки України взяла солідарну участь у акції і передала основні вимоги до влади проти звуження прав та гарантій спілчан-освітян.

Делеговані представники пішли на зустріч із керівництвом Уряду. Переговорна група від профспілок на зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем озвучила основні вимоги профспілкової акції, а представники від всеукраїнських профспілок доповнили їх проблематикою від галузей.

«Розумію роль профспілок їх вагу та цінність», – наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль спілкуючись із делегацією.

Заступниця Голови Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Чабанюк, зокрема, підняла питання заробітних плат учителів, стипендіального забезпечення, надбавок і доплат тощо. І передала повний перелік вимог від освітян Денису Шмигалю.

У зустрічі з представниками профспілок брали участь Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки України Олексій Любченко, Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах, Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.








0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page