top of page

День професійних спілок України


У другу неділю жовтня в Україні відзначають День професійних спілок України на знак визнання важливої ролі профспілкових організацій у захисті та відстоюванні прав робітників установ, підприємств і організацій.

На Міжнародній науково-практичній конференції з нагоди 200-річчя від дня створення першої профспілкової організації в українських землях була висунута ідея відзначати «День професійних спілок України» щорічно у другу неділю жовтня. Це була ініціатива президії Федерації профспілок України. Кабінет Міністрів України підтримав цю ініціативу і Міністерство соціальної політики розробило проєкт Указу Президента України "Про День професійних спілок України", реалізація якого не вимагає ні додаткових витрат з Державного бюджету та місцевих бюджетів, ні установки додаткового вихідного дня.

Так з’явилася ця гарна традиція і в цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх учасників і представників профспілкового руху в Україні. Бажаємо їм успіхів у сфері відстоювання прав і свобод трудових колективів.

З Днем професійних спілок України!

0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page