top of page

Комітет ВР рекомендував прийняти закон про освітні траєкторії студентів

Парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні проєкт закону щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті.

Відповідне рішення ухвалене під час засідання профільного парламентського комітету.

Законопроєкт був внесений до парламенту Кабінетом Міністрів наприкінці жовтня і проголосований у першому читанні у листопаді.

Законопроєктом передбачено, що індивідуальна освітня траєкторія студента передбачатиме вибір ним освітніх програм, видів, форм і строків здобуття освіти, а також освітніх компонентів.

Заклади вищої освіти розроблятимуть на основі навчального плану індивідуальні навчальні плани для студентів на кожний рік навчання.

Для студентів-контрактників такий індивідуальний навчальний план зможе передбачати річне навчальне навантаження в обсязі від 30 до 80 кредитів ЄКТС.

Тобто студенти зможуть здобувати вищу освіту як швидше (за 3 роки), так і довше (до 8 років).

Також студенти зможуть визначатись з конкретною спеціальністю не під час вступу, а пізніше, після 1-2 курсу.

Передбачається, що приймання на навчання на бюджет на міждисциплінарні освітні програми буде здійснюватись на широку спеціальність.

Наступне переведення студентів на конкретну освітню програму буде здійснюватись за заявою студента в разі успішного виконання вимог вишу.

При переведенні на освітню програму зі спеціальності без зміни галузі знань за студентом зберігатиметься місце на бюджеті.

0 комментариев
bottom of page