top of page

Освітяни проти закриття шкіл та скорочення педпрацівників

Профспілка працівників освіти і науки України звернулася до Кабінету Міністрів України, Спільного представницького органу об’єднань профспілок, Комітету з питань освіти, науки та інновацій з приводу наказу Міністерства освіти і науки України від 7.08.2024 № 1112 «Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні».

Норми наказу № 1112, який не надходив на погодження до профспілок, обмежують права учасників освітнього процесу на вибір закладів освіти та форм здобуття освіти, доступ дітей тимчасово окупованих територій до української освіти, загрожують звільненню значної кількості освітян та скороченню мережі закладів загальної середньої освіти. Як і наказ МОН від 13.06.2024 № 850, оновлений також отримав негативну реакцію освітянського середовища та громадського суспільства.

Профспілка наголосила на необхідності вжиття цими державними структурами відповідних заходів та дій для приведення норм наказу МОН № 1112 у відповідність з чинним законодавством та недопущення порушення прав громадян України на здобуття повної загальної середньої освіти під час воєнного стану.

0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page